Almat Laren » Nieuws » Algemeen » Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine

Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine

Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine

16-11-2016

Voor werkzaamheden op onder andere daken en gevels heeft Manitou een speciale werkbak met open voorkant ontwikkeld. Deze werkbak heeft een capaciteit van 1.000 kg.  De werkbak is vanuit de cabine te bedienen. Uniek hieraan is dat deze werkbak onder de norm van
de EN280 en MachineRichtlijn 2006/42/EG valt. De machine wordt af fabriek geleverd.
 
Het bedrijf HHC/DRS* geeft voor de Nederlandse markt de erkenning af voor deze open werkbak in combinatie geleverd met een Manitou roterende verreiker.  Om de veilgheid van de personen in de werkbak te garanderen zal de machine voorzien zijn van een speciaal programma bij bijbehorende ingebouwde veiligheden.  Tevens is er voor deze uitvoering een speciaal hoofdstuk in de bijbehorende handleiding opgenomen.

Voorwaarden waaronder de machinist de verreiker vanuit de cabine mag bedienen:

  • De werkbak is gekocht in combinatie met een (nieuwe) rotererende verreiker af fabriek.
  • De werkbak is voorzien van een speciale chip die ervoor zorgt dat de verreiker de werkbank herkent. Deze herkenning zorgt ervoor dat de verreiker overschakelt naar een aangepast programma welke de bedieningssnelheid beperkt. Hierdoor kunnen de werkzaamheden van de personen in de werkbak veilig worden uitgevoerd.
  • De werkbak is voorzien van twee vrijgave bedieningsschakelaars. Beide personen in de werkbak moeten door middel van het indrukken van deze schakelaar bevestigen dat ze in een veilige zone staan en hierdoor ervan bewust zijn dat de machinist de machine gaat bedienen.
  • Wanneer beide personen in de werkbak werkzaam zijn moeten zij ten allen tijde de veiligheidskabel aan hebben. Deze voorwaarde wordt ook duidelijk kenbaar gemaakt via stickers in de werkbak en de handleiding.
  • In de werkbak zelf zit een originele Manitou hoogwerkersbediening, indien nodig kan deze de bediening van de machinist overnemen.

*Raad van Accreditatie erkend inspectiebedrijf

 

Bekijk de gehele informatiefolder hieronder!

 


Vacature bij Almat Laren | Intern Transport vertegenwoordiger Vernieuwde hydrauliekruimte Jan Loman met pensioen Blue Thunder Tractorpulling stopt 2019 dodelijkste jaar door arbeidsongevallen: hoe veilig werk jij eigenlijk? Aangepaste openingstijden Bevrijdingsdag & Hemelvaart Mededeling in verband met het Coronavirus Almat gaat een stapje verder: service & onderhoud Vanaf 1 januari verplicht de gordel in de trekker Aangepaste openingstijden december 2019 NL staat op slot, politiek trek 't vlot Nieuwe machines afgeleverd Het nieuwe tanken: het verschil tussen Euro 95 (E5) en E10 Nieuwe Manitou MT933 voor Solarama Laren Wij zoeken een Intern Transport servicemonteur Wij zoeken een machinetechneut! - Vacature is ingevuld Hemelvaart & Pinksteren Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks. Aangepaste openingstijden Artikel in Bouwmachines nummer 10 Compacte wielladers winnen aan populariteit Aangepaste openingstijden - Decembermaand Geslaagde 34e editie van TractorPulling Lochem Almat Klanttevredenheidsonderzoek Vandaag gewijzigde sluitingstijd Aangepaste openingstijden - Almat Occasions - Kubota KX080-4 Almat 12,5 jaar! Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine SVDO Tourbuffels - Mountainbikemania Telefonie problemen TractorPulling Lochem / Blue Thunder 50% korting op onze werkschoenen Transport Compleet Hardenberg Almat 4-sterren dealer/importeur Manitou COM-Keur en VEBIT keur samen verder als VA-Keur! Almat: aangepaste openingstijden 2015-2016 Het is weer tijd voor de winterbeurt! Personele wijzigingen per 1 januari 2016 Almat minder goed bereikbaar Almat sponsor koffiebekers bij v.v. Witkampers, Vorden & SVBV Barchem Digitale bedrijfspresentatie GESTOLEN! STOLEN! GESTOHLEN! Voorlichting/informatie T-rijbewijs 't Geet weer gebeuren! Diverse Facebook winacties bij Almat De nieuwe Blue Thunder Gelegenheidssponsor SidecarXperience Personele wijzigingen Almat Laren De vierde en laatste winnaar van de Almat Clubactie: Sportclub Lochem Finalist 'De Sterkste Schakel' van Driesteden BUSINESS De nieuwe Almat website staat online! Derde winnaar van de Almat Clubactie: 't Laerveld Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren v.v. Witkampers winnaar eerste clubactie Tweede winnaar van de Almat Clubactie: LGV
image

Almat nieuws

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar
25-01-2021


Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.

Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.
20-01-2021

• Bekijk al het nieuws

Occasions


onderdelen

Almat Laren

Bezoekadres:

Stoomdijk 13-15

7245 PN Laren Gld

Telefoon: 0573 - 44 80 80