Almat Laren » Nieuws » Algemeen » Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport

Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport

Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport

01-10-2014

Almat is sponsor van: "van Merksteijn Motorsport" De komende week staat het team aan de start van de Oilibya Rallye du Maroc. Lees hieronder het gehele bericht.
-------
Niet alleen Peter van Merksteijn junior, ook Peter van Merksteijn senior staat op 4 oktober aan de start van de Oilibya Rallye du Maroc. Senior heeft een Ford HRX tot zijn beschikking, junior bestuurt de Mini 4AllRacing van Van Merksteijn Motorsport. Op beide auto’s staan de logo’s van twee nieuwe sponsors van het team: Eurol en Kärcher.

De zes dagen durende rally in Marokko is de grootste en zwaarste cross-country rally op het Afrikaanse continent én de finale van de World Cup Cross Country Rallies. De beste rijders van de wereld komen er in actie. Van Merksteijn junior maakt niet alleen zijn debuut in de wedstrijd, hij komt ook voor de eerste maal met de dit voorjaar aangeschafte MINI van Team VM Motorsport aan de start. Eén aspect is in ieder geval wel vertrouwd: Eddy Chevaillier zit op de rechterstoel van de rallybolide.

“De wedstrijd in Marokko is een perfecte test voor mens en machine”, aldus de ervaren Belgische navigator. “Het is een soort mini-Dakar, met lange ‘specials’ over snelle zandpaden en door rotsachtige canyons. Daar kunnen we de MINI tot het uiterste beproeven en als equipe weer op elkaar ingespeeld raken. Het is immers al weer een jaar geleden dat we voor het laatst samen reden.”

Ook Van Merksteijn senior komt in Marokko in actie, en ook hij met een navigator uit België. Tom de Leeuw heeft een ruime ervaring in de cross country rallysport en kwam in het verleden onder andere met de bekende zanger Koen Wauters aan de start. De nieuwe equipe rijdt met een Ford HRX van Wevers Sport. “Met die auto reed ik vorig jaar in Qatar”, aldus Peter junior. “En de samenwerking met het team van Wevers is toen uitstekend bevallen.”

Van Merksteijn Motorsport is blij twee nieuwe sponsors te kunnen presenteren. Op zowel de MINI als de Ford HRX staan in Marokko de logo’s van Eurol en Kärcher. Eurol is een toonaangevende producent van smeermiddelen. De kwaliteitsproducten van het Nederlandse bedrijf staan garant voor duurzaamheid en veilige prestaties. Kärcher is de grootste fabrikant ter wereld van reinigingssystemen. Voor zowel de professionele branche als huis- en tuingebruik biedt Kärcher de juiste reinigingsapparatuur. “Met onze twee nieuwe sponsors Eurol en Kärcher heeft Van Merksteijn Motorsport in ieder geval weer aan kracht, kwaliteit en betrouwbaarheid gewonnen. In Marokko gaan we zien waar dat toe leidt.”

Oilibya Rally du Maroc - 6 etappes rond Erfoud en Zagora, totale lengte 1991 kilometer, waarvan 1441 kilometer tegen de klok

Vrijdag 3 oktober                 technische keuring en documentencontrole

Zaterdag 4 oktober              1e etappe: Erfoud-Damia (276 km SS)

Zondag 5 oktober                2e etappe: Erfoud-Merzane (211 km SS)

Maandag 6 oktober             3e etappe: Erfoud-Zagora (313 km SS)

Dinsdag 7 oktober              4e etappe: Zagora-Cheggaga (226 km SS)

Woensdag 8 oktober          5e etappe: Zagora-Marrakech (302 km SS)

Donderdag 9 oktober         6e etappe: Finale de Marrakech (113 km SS)


bron: www.vm-motorsport.nl

Vacature bij Almat Laren | Intern Transport vertegenwoordiger Vernieuwde hydrauliekruimte Jan Loman met pensioen Blue Thunder Tractorpulling stopt 2019 dodelijkste jaar door arbeidsongevallen: hoe veilig werk jij eigenlijk? Aangepaste openingstijden Bevrijdingsdag & Hemelvaart Mededeling in verband met het Coronavirus Almat gaat een stapje verder: service & onderhoud Vanaf 1 januari verplicht de gordel in de trekker Aangepaste openingstijden december 2019 NL staat op slot, politiek trek 't vlot Nieuwe machines afgeleverd Het nieuwe tanken: het verschil tussen Euro 95 (E5) en E10 Nieuwe Manitou MT933 voor Solarama Laren Wij zoeken een Intern Transport servicemonteur Wij zoeken een machinetechneut! - Vacature is ingevuld Hemelvaart & Pinksteren Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks. Aangepaste openingstijden Artikel in Bouwmachines nummer 10 Compacte wielladers winnen aan populariteit Aangepaste openingstijden - Decembermaand Geslaagde 34e editie van TractorPulling Lochem Almat Klanttevredenheidsonderzoek Vandaag gewijzigde sluitingstijd Aangepaste openingstijden - Almat Occasions - Kubota KX080-4 Almat 12,5 jaar! Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine SVDO Tourbuffels - Mountainbikemania Telefonie problemen TractorPulling Lochem / Blue Thunder 50% korting op onze werkschoenen Transport Compleet Hardenberg Almat 4-sterren dealer/importeur Manitou COM-Keur en VEBIT keur samen verder als VA-Keur! Almat: aangepaste openingstijden 2015-2016 Het is weer tijd voor de winterbeurt! Personele wijzigingen per 1 januari 2016 Almat minder goed bereikbaar Almat sponsor koffiebekers bij v.v. Witkampers, Vorden & SVBV Barchem Digitale bedrijfspresentatie GESTOLEN! STOLEN! GESTOHLEN! Voorlichting/informatie T-rijbewijs 't Geet weer gebeuren! Diverse Facebook winacties bij Almat De nieuwe Blue Thunder Gelegenheidssponsor SidecarXperience Personele wijzigingen Almat Laren De vierde en laatste winnaar van de Almat Clubactie: Sportclub Lochem Finalist 'De Sterkste Schakel' van Driesteden BUSINESS De nieuwe Almat website staat online! Derde winnaar van de Almat Clubactie: 't Laerveld Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren v.v. Witkampers winnaar eerste clubactie Tweede winnaar van de Almat Clubactie: LGV
image

Almat nieuws

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar
25-01-2021


Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.

Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.
20-01-2021

• Bekijk al het nieuws

Occasions


onderdelen

Almat Laren

Bezoekadres:

Stoomdijk 13-15

7245 PN Laren Gld

Telefoon: 0573 - 44 80 80