Almat Laren » Nieuws » Algemeen » Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren

Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren

Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren

09-07-2014

Het persbericht van Wensink:

Na ruim 4 jaar is in juni 2014 de Iveco Stralis vervangen door een Mercedes Benz Actros!

LAREN - Mercedes-Benz-dealer Wensink heeft een Mercedes-Benz Actros 2742 LENA aan Almat in Laren geleverd, specialist in het verkopen, verhuren, onderhouden en keuren van nieuwe en gebruikte machines. De truck is uitgevoerd als een bakwagen-aanhangwagencombinatie die er volgens directeur Gerko Roekevisch van Almat voor zorgt dat het bedrijf efficiënter kan werken. "We kunnen nu vier heftrucks tegelijk vervoeren. Voorheen waren dat er drie."

Het meest bijzondere aan de truck is het unieke wisselsysteem van de bakwagen-aanhangwagencombinatie. Om dit mogelijk te maken, is nauw samengewerkt met ESVE Special Trailers. Technisch commercieel adviseur Thore Ribbers van dit bedrijf legt uit: "Het wisselsysteem, een hulpmiddel om van een zeillaadbak te switchen naar een open laadbak, is tegen het chassis van de truck gebouwd om een zo laag mogelijke vloerhoogte te realiseren. Hiermee hebben we echt de grens opgezocht en de hoogst mogelijke zeillaadbak weten te realiseren. Met andere woorden: we hebben ervoor gezorgd dat Almat een maximum aantal machines kan transporteren en de vloeroppervlakte van de laadbak en aanhangwagen zo optimaal mogelijk wordt benut. Het is een maatwerkproduct geworden, van deze rijdt er geen tweede rond."

100.000 kilometer per jaar
Directeur Gerko Roekevisch is blij met zijn nieuwste aanwinst. "De kostprijs van de auto is goed ten opzichte van de opbrengstkant, want ondanks de hogere aanschafwaarde heeft de truck een heel zuinig verbruik. En dat is belangrijk, want we verwachten dat de truck zo’n 100.000 kilometer per jaar gaat maken. Hij wordt vooral gebruikt voor het vervoeren van onder andere heftrucks, grondverzetmachines, verreikers, tractoren en tuin- en parkmachines naar bijvoorbeeld Lowlands en Zwarte Cross."

Veilig en milieuvriendelijk transport
Het transport met de Mercedes-Benz Actros 2742 LENA zal niet alleen efficiënter verlopen (vier in plaats van drie heftrucks tegelijk) maar ook veiliger en milieuvriendelijker. Volgens Joost Laponder, salesmanager trucks bij Wensink, dragen verschillende technische snufjes daaraan bij.

"Neem bijvoorbeeld de EcoRoll-modus. Zet de truck bij voldoende vaart in z’n vrij en hij maakt gebruik van zijn eigen massa om vooruit te komen. Tevens is de Actros voorzien van onder andere Bi-Xenon-koplampen – dat levert de chauffeur beter zicht op – en automatische airconditioning met restwarmtebenutting. Door de laatstgenoemde techniek kan de truck 45 minuten lang nadat hij is uitgezet gekoeld of verwarmd worden."

De truck voldoet bovendien aan de strengste milieuwetgeving op het gebied van uitlaatgassen: de Euro 6-norm. Dat zorgt er mede voor dat Almat zich ongestoord door binnensteden kan bewegen. Die mogelijkheid is met oudere voertuigen, die voldoen aan de Euro 5-norm, beperkt.

90% wagenpark Almat is afkomstig van Wensink
De Mercedes-Benz Actros 2742 LENA is niet het eerste voertuig dat Wensink aan Almat levert. Beide partijen doen al lang zaken met elkaar. Zo bestaat het wagenpark van Almat ook uit een aantal Sprinters en Vito’s. Volgens Gerko Roekevisch is 90% van zijn transportvoertuigen afkomstig van Wensink.

Vacature bij Almat Laren | Intern Transport vertegenwoordiger Vernieuwde hydrauliekruimte Jan Loman met pensioen Blue Thunder Tractorpulling stopt 2019 dodelijkste jaar door arbeidsongevallen: hoe veilig werk jij eigenlijk? Aangepaste openingstijden Bevrijdingsdag & Hemelvaart Mededeling in verband met het Coronavirus Almat gaat een stapje verder: service & onderhoud Vanaf 1 januari verplicht de gordel in de trekker Aangepaste openingstijden december 2019 NL staat op slot, politiek trek 't vlot Nieuwe machines afgeleverd Het nieuwe tanken: het verschil tussen Euro 95 (E5) en E10 Nieuwe Manitou MT933 voor Solarama Laren Wij zoeken een Intern Transport servicemonteur Wij zoeken een machinetechneut! - Vacature is ingevuld Hemelvaart & Pinksteren Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks. Aangepaste openingstijden Artikel in Bouwmachines nummer 10 Compacte wielladers winnen aan populariteit Aangepaste openingstijden - Decembermaand Geslaagde 34e editie van TractorPulling Lochem Almat Klanttevredenheidsonderzoek Vandaag gewijzigde sluitingstijd Aangepaste openingstijden - Almat Occasions - Kubota KX080-4 Almat 12,5 jaar! Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine SVDO Tourbuffels - Mountainbikemania Telefonie problemen TractorPulling Lochem / Blue Thunder 50% korting op onze werkschoenen Transport Compleet Hardenberg Almat 4-sterren dealer/importeur Manitou COM-Keur en VEBIT keur samen verder als VA-Keur! Almat: aangepaste openingstijden 2015-2016 Het is weer tijd voor de winterbeurt! Personele wijzigingen per 1 januari 2016 Almat minder goed bereikbaar Almat sponsor koffiebekers bij v.v. Witkampers, Vorden & SVBV Barchem Digitale bedrijfspresentatie GESTOLEN! STOLEN! GESTOHLEN! Voorlichting/informatie T-rijbewijs 't Geet weer gebeuren! Diverse Facebook winacties bij Almat De nieuwe Blue Thunder Gelegenheidssponsor SidecarXperience Personele wijzigingen Almat Laren De vierde en laatste winnaar van de Almat Clubactie: Sportclub Lochem Finalist 'De Sterkste Schakel' van Driesteden BUSINESS De nieuwe Almat website staat online! Derde winnaar van de Almat Clubactie: 't Laerveld Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren v.v. Witkampers winnaar eerste clubactie Tweede winnaar van de Almat Clubactie: LGV
image

Almat nieuws

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar
25-01-2021


Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.

Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.
20-01-2021

• Bekijk al het nieuws

Occasions


onderdelen

Almat Laren

Bezoekadres:

Stoomdijk 13-15

7245 PN Laren Gld

Telefoon: 0573 - 44 80 80