Almat Laren » Nieuws » Algemeen » Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks.

Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks.

Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks.

08-05-2019

Volgens Heftruck Nederland waren er in 2018 ruim 1.700 bedrijfsongevallen waarbij een heftruck betrokken was. Hiervan waren 150 ongevallen zwaar en maar liefst 7 ongevallen dodelijk.

De SZW (arbeidsinspectie) houdt geen specifieke cijfers bij, maar ziet de zware voertuigen de laatste jaren ook steeds vaker terug in haar rapporten. Als werkgever ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om je werknemers met veilig werkmaterieel te laten werken en moet je kunnen aan tonen dat al het werkmateriaal gekeurd is. Als chauffeur van een heftruck is het tevens belangrijk dat je weet hoe correct met de machine om te gaan.

VA-Keur
Door uw heftruck en ander werkmateriaal jaarlijks te laten keuren vermindert u de kans op ongevallen aanzienlijk. Almat is een gecertificeerd bedrijf volgens de richtlijnen van VA-Keur en heeft 14 onafhankelijke gecertificeerde keurmeesters in dienst. Heftrucks, hoogwerkers, verreikers, machines voor grondverzet of groentechniek? Onze keurmeesters mogen ze keuren!

En mochten er tijdens de keuring punten naar voren komen welke gerepareerd moeten worden, dan overleggen zij dit met u en indien nodig herstellen wij het. Dit scheelt u keurings- en voorrijkosten.

Behendigheidstraining
Ongelukken met machines ontstaan niet alleen door onervaren chauffeurs, ook chauffeurs die al jaren met een bepaald soort machine werken nemen vaak onbewust risico’s. Het behendig bedienen van een machine is erg belangrijk. Bij Almat geven wij speciale trainingen voor de (ruwterrein)heftruck, verreiker en hoogwerker. In kleine groepen van maximaal zes personen gaat de cursist zowel aan de slag met de theorie als de praktijk. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht en kan er worden ingespeeld op specifieke wensen/problemen. Alle cursisten ontvangen een uitgebreid lesboek waarin de theorie helder en duidelijk omschreven staat. Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten, mits geslaagd, een certificaat en pas. Deze pas is op creditcardformaat, zodat u altijd kunt aantonen dat u gecertificeerd bent.
Bekijk het aanbod trainingen hier.

Hulpmiddelen om veiligheid te vergroten
Inmiddels zijn er ook een aantal hulpmiddelen te verkrijgen die de veiligheid rondom het werkmaterieel vergroten. Neem bijvoorbeeld de Bluespotlamp. Deze lamp schijnt enkele meters voor- en achter de machine en attendeert hierdoor mensen in de omgeving erop dat er een machine aankomt. De zonelamp is een speciale lamp die rondom de machine een werkgebied kunnen projecteren. Tegenwoordig kunnen rij- en bedieningssnelheden van machines naar omstandigheden of ervaring van de chauffeur worden aangepast. Dit alles om de veiligheid te vergroten.

Getrainde chauffeurs die op veilig werkmaterieel zitten, dragen bij aan een veilige werkomgeving. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat bedrijfsongevallen met werkmaterieel terug worden gedrongen.

Vacature bij Almat Laren | Intern Transport vertegenwoordiger Vernieuwde hydrauliekruimte Jan Loman met pensioen Blue Thunder Tractorpulling stopt 2019 dodelijkste jaar door arbeidsongevallen: hoe veilig werk jij eigenlijk? Aangepaste openingstijden Bevrijdingsdag & Hemelvaart Mededeling in verband met het Coronavirus Almat gaat een stapje verder: service & onderhoud Vanaf 1 januari verplicht de gordel in de trekker Aangepaste openingstijden december 2019 NL staat op slot, politiek trek 't vlot Nieuwe machines afgeleverd Het nieuwe tanken: het verschil tussen Euro 95 (E5) en E10 Nieuwe Manitou MT933 voor Solarama Laren Wij zoeken een Intern Transport servicemonteur Wij zoeken een machinetechneut! - Vacature is ingevuld Hemelvaart & Pinksteren Steeds meer dodelijke ongevallen door gebruik van (oudere) heftrucks. Aangepaste openingstijden Artikel in Bouwmachines nummer 10 Compacte wielladers winnen aan populariteit Aangepaste openingstijden - Decembermaand Geslaagde 34e editie van TractorPulling Lochem Almat Klanttevredenheidsonderzoek Vandaag gewijzigde sluitingstijd Aangepaste openingstijden - Almat Occasions - Kubota KX080-4 Almat 12,5 jaar! Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine SVDO Tourbuffels - Mountainbikemania Telefonie problemen TractorPulling Lochem / Blue Thunder 50% korting op onze werkschoenen Transport Compleet Hardenberg Almat 4-sterren dealer/importeur Manitou COM-Keur en VEBIT keur samen verder als VA-Keur! Almat: aangepaste openingstijden 2015-2016 Het is weer tijd voor de winterbeurt! Personele wijzigingen per 1 januari 2016 Almat minder goed bereikbaar Almat sponsor koffiebekers bij v.v. Witkampers, Vorden & SVBV Barchem Digitale bedrijfspresentatie GESTOLEN! STOLEN! GESTOHLEN! Voorlichting/informatie T-rijbewijs 't Geet weer gebeuren! Diverse Facebook winacties bij Almat De nieuwe Blue Thunder Gelegenheidssponsor SidecarXperience Personele wijzigingen Almat Laren De vierde en laatste winnaar van de Almat Clubactie: Sportclub Lochem Finalist 'De Sterkste Schakel' van Driesteden BUSINESS De nieuwe Almat website staat online! Derde winnaar van de Almat Clubactie: 't Laerveld Marokkaans avontuur voor Van Merksteijn Motorsport Nieuwe Mercedes Benz Actros voor Almat Laren v.v. Witkampers winnaar eerste clubactie Tweede winnaar van de Almat Clubactie: LGV
image

Almat nieuws

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar

Diverse Kubota's nu uit voorraad leverbaar
25-01-2021


Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.

Zeer complete Kubota KX019-4 voor aan Weenk schroeffundering.
20-01-2021

• Bekijk al het nieuws

Occasions


onderdelen

Almat Laren

Bezoekadres:

Stoomdijk 13-15

7245 PN Laren Gld

Telefoon: 0573 - 44 80 80