Almat Laren » Nieuws » Industrie » Still 6- en 8 tons krachtpatsers

Still 6- en 8 tons krachtpatsers

Still 6- en 8 tons krachtpatsers

03-07-2014

STILL vult elektrische RX-lijn aan met 6- en 8-tons krachtpatsers
 
Schoon en compact krachtpakket. Uitbreiding elektrische RX-Lijn
De vraag naar schone, elektrische vorkheftrucks blijft groeien, mede als gevolg van de steeds strenger wordende emissienormen voor dieselvorkheftrucks. Ook in het zwaardere segment rukken de elektrotrucks op. Met de nieuwe RX 60-60/80 lijn biedt STILL een schoon en compact alternatief voor zware transportinzet, zelfs in stoffige of vochtige omgevingen.

De nieuwe krachtpatsers maken de elektrische RX 60-serie van STILL compleet en zijn verkrijgbaar met hefcapaciteiten van 6, 7 en 8 ton. Bij de RX 60-80 ligt daarbij het lastzwaartepunt zelfs op 900 mm. Ondanks de grote hefvermogens zijn de trucks bijzonder compact en extreem wendbaar. Met een lengte van nog geen 3.500 mm en een breedte van minder dan 1,68 meter (enkelvoudige banden), respectievelijk 2 meter (dubbele banden) bedraagt de draaicirkel amper 3 meter. Daarmee zijn de trucks al inzetbaar in gangpaden van minder dan 5 meter breedte.
Bovendien zijn de inzetkosten gunstig; vergeleken met diesel- en LPG-trucks in deze klasse vallen energie-, onderhouds- en servicekosten beduidend lager uit.

Toonaangevend
Een onderhoudsvrije gesloten aandrijving en lamellenremmen maken de 80 Volt truck tot het ideale transportmiddel voor de gecombineerde binnen- en buiteninzet, bijvoorbeeld in de drankensector of de papierindustrie. De trucks zijn uitgerust met krachtige, energiezuinige dubbele voorwielaandrijvingsmotoren (2 x 10,5 kW) met energieterug-winning tijdens het remmen. De motoren garanderen een krachtige acceleratie, terwijl de trucks een maximale rijsnelheid behalen van 17 km/h – toonaangevend in deze klasse. Een goede stabiliteit en koersvastheid, en een uitmuntend bochtengedrag dragen bij aan de veiligheid. Dankzij een optimale stuurgeometrie blijft de bandenslijtage minimaal.

Energiebesparing tot 10 procent
Standaard is de RX 60-60/80 uitgerust met vijf verschillende rijprogramma’s en met het Blue-Q energiebesparingspakket. In de Blue-Q modus is een energiebesparing mogelijk tot 10 procent, zonder dat daarbij aan prestaties wordt ingeleverd. Optioneel kan er worden gekozen tussen een enkel- of dubbelpedaal uitvoering. Bij beide varianten remt de truck elektrisch – en dus volledig slijtagevrij – zodra de voet van het acceleratiepedaal wordt gehaald.

Zijdelings wisselen batterij
Met twee 21 kW-sterke hefmotoren halen de elektrische krachtpatsers hefsnelheden tot 0,48 m/s. Gecombineerd met de nauwkeurige hydrauliekbediening resulteert dit in hoge omslagprestaties en een laag energieverbruik. Zowel de duplex- als de triplex mast biedt een hoge stijfheid zonder torsie en maakt een hefhoogte mogelijk tot 8.740 mm (RX 60-60). De elektrotrucks zijn voorzien van een 1.240 Ah sterke batterij, die veilig en snel zijdelings kan worden gewisseld. Korte wisseltijden zijn zo gegarandeerd, zodat ook in een volcontinu inzet de productiviteit niet in het gedrang komt.

Ergonomisch doordacht
Uiteraard is ook aan het comfort van de chauffeur gedacht. Het bedieningsconcept is identiek aan dat van andere trucks uit de RX-lijn. Net als de kleinere trucks uit de serie is ook de RX 60-60/80 leverbaar met zowel minihendels, vingertopbediening als joystick.
Ruime, antislip en ook van boven goed zichtbare treden, en solide handvaten aan het beschermdak en het batterijdeksel maken een veilig en comfortabel op- en afstappen mogelijk. Voor een betere oriëntatie en een goed overzicht is de asymmetrisch ontworpen werkplek naar links op het chassis verplaatst en de stoel verhoogd. De chauffeur heeft zo vrij zicht links langs de mast, voorbij en over de last naar voren.
Een groot dakraam, geoptimaliseerde beschermdakstijlen achter en een verwarmde achterruit garanderen uitstekend zicht omhoog en naar achteren, zelfs in koude omgevingen.

Veilig en transparant
Het optioneel leverbare FleetManager 4.x zorgt ook bij de nieuwe RX 60 modellen voor veiligheid en transparantie. Toegangscontrole en rijprofielen zijn individueel definieerbaar, terwijl overzichtelijke rapportages inzicht bieden. Individuele truckgegevens, maar ook overzichtelijke rapportages van de complete intern transportvloot zijn eenvoudig te genereren en evalueren. Daarmee ligt een optimale inzet van de intern transportvloot letterlijk binnen handbereik. Met de geïntegreerde schokdetectie draagt FleetManager 4.x bovendien bij aan het terugdringen van aanrijdschades, en wordt de veiligheid op de werkvloer verder verhoogd.

Wederom nieuwe Manitou MRT voor van het Goor Verreiker verhuur. Nieuwe complete Kubota U10-3 afgeleverd bij Claus Timmerwerken. Nieuwe Still RX60-25 voor Kringloop N’Roondgaank in Rijssen Intern Transport - Nieuwsbrief Serie Kubota's afgeleverd bij MvdD Groep Nieuw op voorraad Manitou Kniklader - MLA 3-35 H Manitou 2550 roterende verreiker voor EnergieControl NL Derde Manitou 280 TJ hoogwerker voor Jekuntmijhuren.nl Kubota introductiedag: 8 maart a.s. met o.a. de nieuwe Kubota KX037-4 Nieuwe Manitou MRT 2550p+ voor Hoogeboom Raalte Nieuwe Manitou MT 1440 HA voor GMB Nieuwe Manitou MRT voor Prosman Verreikerverhuur - Nunspeet. Twee nieuwe Kubota's voor Peters Leidingbouw en bestratingen Almat levert twee complete Doosan DX140W-5 aan De Poorte Joppe. Afgeleverde machines bij Pluimveebedrijf Fokkert en Primeur! De nieuwe Kubota U36-4 op de Infra Relatiedagen! Geen Doosan importeurschap voor Almat Laren Kubota introduceert de U36-4 Nieuwe Manitou verreiker voor Bruil Beton & Mix Enzerink investeert in Kubota kranen Daar is die dan: de nieuwe Manitou MRT3050 - MRT2470 Privilege Plus De eerste Kubota Kx027-4 High spec afgeleverd Nieuwe Doosan voor Loonbedrijf Schröer Nieuwe model van Doosan in de 21 tons klasse: DX225LC-5 Tweede nieuwe Kubota model: KX042-4 Nieuwe Kubota model: KX027-4 Terug van weggeweest: Manitou MLA knikverreiker Almat offcieel dealer van Atlas Copco Nieuwe Manitou MT835 Hydrostaat voor Lelystad Haven De allernieuwste Doosan DX 57W-5 afgeleverd bij Bunte! 36% subsidie voor de STILL RX 70 Nieuwe Bomag trilplaten voor Schoneveld Harfsen Nieuwe Kubota voor Egberts Landschapsbouw Nieuwe Manitou MRT 2150 en 2550 MRT 3255 afgeleverd bij Vastbouw Rijssen 27 ton trilkracht afgeleverd aan Hoornstra Infra STILL RX 70. Opnieuw als enige met 36% milieusubsidie! Rupsdumpers voor dumpprijzen Nieuwe heftrucks voor Esbro & GMB Nieuwe Manitou Hoogwerker 180 ATJ voor de Paauw/Rodepa Nieuwe Kubota KX019-4 voor Buijtenhuis Nijkerk STILL RX 70. Opnieuw als enige met 36% milieusubsidie! Nieuwe Kubota KX016-4 voor ConnectCom Nieuwe zijladers voor Schotpoort Warehouse Nieuwe heftrucks Welkoop Borculo & Laren Nieuwe Still RC40-25 voor Kreunen Bouw Lochem Manitou MT625t voor Lemerij Nieuw! Manitou MRT 3255 Privilege Nieuwe Manitou MLT 1040 Manitou MLT 1040 Still LPG Hybride 5-tons heftruck voor papierindustrie Demo machine Manitou TMM Nieuwe Manitou Meeneemheftrucks Still 6- en 8 tons krachtpatsers Almat nieuwe dealer Romastor Overstap van LPG naar elektro
image

Almat nieuws

Samen kennis en ervaring opdoen met nieuwe robot - Artikel Fieldmanager

Samen kennis en ervaring opdoen met nieuwe robot - Artikel Fieldmanager
24-09-2020


Vernieuwde hydrauliekruimte

Vernieuwde hydrauliekruimte
05-08-2020

• Bekijk al het nieuws

Occasions


onderdelen

Almat Laren

Bezoekadres:

Stoomdijk 13-15

7245 PN Laren Gld

Telefoon: 0573 - 44 80 80