• Uw partner in verkoop, verhuur, keuren onderhoud en reparatie van uw machine

Martijn volbrengt de Marathon van Amsterdam in 3.03.29 

Afgelopen zondag heeft Martijn de Marathon van Amsterdam volbracht. Almat is de sponsor van Martijn. Hieronder zijn verhaal.


Vanaf juli is de voorbereiding van de marathon begonnen. Ik trainde wekelijks ongeveer 6 tot 7 dagen. Naast de training is rust ook erg belangrijk. Ik volgde een persoonlijk schema, die speciaal voor mij werd gemaakt om mij voor te bereiden op de marathon. Het verliep allemaal heel goed tot 3 weken voor de marathon, toen werd ik verkouden. Ik had telkens spierpijn en daardoor wou het lopen minder goed. Het vervelende hieraan was dat ik last kreeg vlak voor de marathon en dit deed mij twijfelen om te starten, je wil ook geen blessure oplopen.

De dag van de marathon voelde ik me goed. De stijfheid van de spieren was er nog wel, maar ik voelde me goed genoeg om te starten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Na een paar kilometer was de stijfheid uit de benen en heb ik toch lekker door kunnen lopen. Ik deed het rustig aan en merkte dat dat goed voelde.

Het was mooi weer, maar waaide best hard. Dit resulteerde in veel zweten en tegenwind op sommige stukken. Door het mooie weer waren er veel toeschouwers en dit gaf ook veel energie. Je geniet echt van het publiek! Bij 39 kilometer kreeg ik last van kramp, toen heb ik even een klein stukje gelopen. Hierna ben ik weer verder gaan hardlopen. Na 42 km liep ik het Olympisch Stadion binnen, ik was dichtbij de finish en dit voelde geweldig. In 3:03:29 finishte ik. Ondanks de omstandigheden ben ik dik tevreden! Op naar de volgende!