• Primeur met volledig elektrisch aangedreven roterende verreiker

Primeur met volledig elektrisch aangedreven roterende verreiker 

Nieuw juweeltje

Een primeur voor Almat Laren die de eerste elektrische roterende verreiker naar Nederland haalt. De Manitou roterende verreiker (MRT) is een van de meest gebruikte industriële machines in de bouwsector. Daarom heeft Manitou nu ook een volledig elektrisch aangedreven uitvoering ontwikkeld. Directeur Gerko Roekevisch is enthousiast over de mate waarin de fabrikant naar de wensen van de eindgebruiker heeft geluisterd: “Vijf jaar geleden vroegen ze ons een wensenlijst samen te stellen. Toen wij later uitgenodigd werden om het prototype te bekijken, bleek maar liefst 90% van het lijstje afgevinkt te zijn!”

Almat is voor de industrie-, landbouw- en groensector de partner voor de verkoop, verhuur, reparatie en het onderhoud van machines.


Roterende verreiker

De MRT 2660 360 E is een emissievrije roterende verreiker die standaard is uitgevoerd met een 700 Volt - 65 kW lithium-ion-batte- rij met een bijbehorende 11 kW lader. Daarmee is de verreiker vier uur lang inzetbaar. Met de optie voor een tweede lithium-ionbatterij kan de inzettijd verdubbeld worden. “De batterijen zijn eenvoudig op te laden middels een standaard Mennekes stekker. En men kan uit verschillende laders kiezen, waaronder een snellader. Bovendien is de machine zuinig in het gebruik door automatisch uit te schakelen op momenten dat hij niet bediend wordt”, zegt Gerko.

Gebruiksgemak en veiligheid

De verreiker heeft een maximale capaciteit van 6.000 kg met een hijshoogte van 25,90 meter en een reikwijdte van 21,70 meter. De nieuwe Manitou MRT 2660 vision e plus. Uniek is de ergonomie van de vernieuwde cabine. Zo is volgens Gerko het zicht enorm verbeterd, evenals de gebruiksvriendelijkheid. “Neem de opstap. In plaats van de gebruikelijke treden verticaal onder elkaar te plaatsen, heeft Manitou deze treden laten verspringen. Daarmee is klauteren verleden tijd en kan de machinist makkelijk op- en afstappen, ook als de verreiker geroteerd staat.”

Meegroeien met de markt

Door een continue verbreding van hun kennis en diensten, groeit Almat mee met de markt. “Wij hebben gespecialiseerde monteurs die machines mogen repareren die op hoogspanning werken. In 2021 zijn wij door Manitou als dealer beoordeeld op kennis, uitstraling, sales, aftersales en klanttevredenheid. Daardoor zijn we sinds vorig jaar officieel partnerdealer van Manitou. Een machine is pas succesvol als de bijbehorende service optimaal is. Ons team is gek op machines maar denkt vooral in optimale inzetbaarheid. Daarom reageren we altijd binnen vier uur op een storing en denken actief mee in oplossingen”, besluit Gerko.

Voor meer informatie neemt u dan contact op met Jeroen Jacobs 06 13 09 86 76 of j.jacobs@almatlaren.nl

Bron: gww-bouw.nl