Uw partner in
van uw machine

Welkom in het elektrische tijdperk van Manitou 

Manitou introduceert met trots een revolutionaire ontwikkeling in de bouwsector: de elektrische roterende verreiker. Deze innovatieve machine markeert een belangrijke stap in de overgang naar een duurzamere en milieuvriendelijkere werkomgeving. Deze machine is binnenkort te bekijken en testen bij Almat.


De Manitou roterende verreiker (MRT) is al lang een onmisbaar hulpmiddel voor professionals in verschillende bouwactiviteiten, waaronder metselwerk, dakbedekking, structuur, sloop, gevelbekleding, renovatie, asbestsanering en tunnelbouw. Met geavanceerde prestaties optimaliseert deze machine laad- en loswerkzaamheden, transport en/of de verdeling van ladingen op alle soorten bouwplaatsen, zelfs op ruw terrein, terwijl hij tegelijkertijd zorgt voor een optimale veiligheid en comfort.

Om aan de groeiende behoefte aan duurzame oplossingen te voldoen, heeft Manitou een volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de MRT verreiker ontwikkeld. Deze elektrische verreikers werken volledig emissievrij en dragen bij aan een schoner milieu. De MRT 2260 / 2660 Vision E plus modellen zijn standaard uitgerust met een 700V 65 kW lithium-ion batterij en een 11 kW lader. Met deze configuratie kan de roterende verreiker tot 4 uur lang worden ingezet. Optioneel kan de verreiker worden uitgerust met een tweede lithium-ion batterij van dezelfde capaciteit, waardoor de inzettijd wordt verdubbeld naar 8 uur. Tijdens pauzes of wanneer de verreiker stationair staat, kunnen de batterijen worden opgeladen om de inzet te verlengen. Als alternatief kan de tweede batterij worden vervangen door een range extender, een kleine dieselmotor die de batterij kan opladen om de werkdag te verlengen. Bovendien is het mogelijk om tijdens het rijden het batterijniveau op peil te houden met behulp van de range extender. Optioneel is de elektrische roterende verreiker ook verkrijgbaar met een 22 of 40 kW oplader. Daarnaast wordt snelladen mogelijk, afhankelijk van de inzetlocatie van de verreiker.

De MRT Vision E Plus verreikers zijn ideaal voor diverse toepassingen in de industrie, bouw, metselwerk, dakbedekking, structuur, sloop, gevelbekleding, renovatie, asbestsanering en tunnelbouw. Deze terreinmachines kunnen werken op hoogtes van 22 tot 35 meter, met een maximaal laadvermogen van 6.000 kg en 7.000 kg over afstanden van 25 tot 30 meter, en een werkafstand tot 28 meter. De MRT Vision Plus verreikers zijn primair ontworpen met het oog op het comfort en de veiligheid van hun gebruikers.

Over Almat en Manitou
Almat is officieel dealer van Manitou. Sinds 2023 hebben wij de titel Partner Dealer Manitou mogen ontvangen. Deze titel is aan de hand van een audit uitgereikt, hierin heeft Almat de maximale score weten te behalen.

Manitou is een wereldwijde organisatie die al sinds jaren gespecialiseerd is in het fabriceren van laadmachines, hoogwerkers, pallettrucks enzovoorts. Als officiële dealer van Manitou leveren we deze producten graag omdat Manitou net als wij staan voor kwaliteit en service. Compleet ingericht op uw wensen leveren wij voor elke klus de beste machines.

Op de speciale Manitou website van Almat is nog meer informatie te lezen over de roterende verreiker.

 

Voor meer informatie neemt u dan contact op met Jeroen Jacobs 06 13 09 86 76 of j.jacobs@almatlaren.nl