• De nieuwe Manitou ULM compacte verreiker: te vervoeren op een aanhanger

Lancering nieuwe Manitou ULM - Compacte verreiker  

Binnenkort lanceert Manitou een nieuwe reeks verreikers:

ULM - Ultra Light Manitou 412

ULM - Ultra Light Manitou 415

Eén van de belangrijkste kenmerken is het lage eigen gewicht. De hefcapaciteit bedraagt 1250 kg voor de ULM 412 en 1500 kg voor de ULM 415, met een hefhoogte van 4.30m. Hierdoor is er de mogelijkheid om ze te vervoeren op een trailer (3500 kg), want het eigen gewicht is -afhankelijk van uitvoering en opties- beperkt tot:
● 2550-2750 kg voor de ULM412H
● 2700-2900 kg voor de ULM415H

De machine zal beschikbaar zijn in drie afwerkingsniveaus: Essential, Comfort en Classic. Daarnaast zijn er drie types snelwissel voorzien: 4-punts, Euro en Skid steer, met een compleet gamma gehomologeerde accessoires.

Beide verreikers bieden met behulp van een tweedelige telescoopmast een maximale hefhoogte van 4,3 meter. Ook in deze editie heeft Manitou weer voor een Yanmar motor gekozen; een driecilinder motor met een vermogen van 35 pk (25,7kW) en gekoppeld aan een hydrostatische vierwielaandrijving.

De ULM is uitgevoerd met de JSM Joystick voor bediening van de hydraulische functies, net als de andere verreikers in de MLT serie. De joystick is bevestigd op de armsteun die meebeweegt met de bestuurdersstoel.

Ook nieuw is dat de ULM kn worden uitgevoerd met verschillende snelwissel koppelingen voor de aanbouwdelen.

  • De Eurokoppeling
  • 4-punts koppeling
  • Skidsteer koppeling

Om deze machine nog breder te kunnen inzetten ontwikkelt Manitou momenteel een serie van  20 verschillende aanbouwdelen specifiek voor gebruik aan de ULM verreikers.

Bekijk de infosheet hiernaast

Voor meer informatie neemt u gerust contact op met onze vertegenwoordiger Jeroen Jacobs
06 - 13 09 86 76 of j.jacobs@almatlaren.nl